onsdag 23 december 2009

Min stackars sjukling



Eländet började i fredags. Isac och jag hade en jättemysig eftermiddag och åt kvällsmat på tre G. När vi kom hem blev han dålig och vi var uppe hela natten och hostade. (Eller ja, Isac hostade alltså!). På morgonen brukar han ju piggna till men det gjorde han inte. Vi ringde till barnjouren som tyckte att vi skulle komma in för en titt. När vi kom in vid 0900 så var han ordentligt obstruktiv och hostade massor. Han fick direkt Adrenalin, Salbutamol, Betapred och Teovent Klysma utan effekt. Saturationen låg då kring 90%. (=syremättnad i blodet, ska vara 98-100%) Vi blev inskrivna och fortsatte medicinera. När det hade gått ett par timmar hade han fått "alla" mediciner men blev bara sämre. När saturationen sakta blev sämre i ställt för bättre satte man in syrgas. Det enda som hände var att läget stabiliserades kring 92%. Jag somnade vid något tillfälle och Isac passade på att ta av sig masken och då gick det ner till 82 på bara nån minut. Därför får han syrgas mer eller mindre hela tiden nu.
Vad är det för fel då? Dessvärre är det ingen som vet. Han är inte längre obstruktiv och hostar bara normal virushosta. Ändå syresätter han sig inte. CRP är bara strax över 10 så lunginflammation är det troligen inte. Nu har vi testat för div olika bakterier, gjort lungröntgen och även testat för kikhosta. Svaren börjar droppa in på fredag och vi kommer att stanna på sjukhuset tills man vet vad det är, sen får vi ta det därifrån. Om man inte hittar någon orsak kommer han att sövas för att de ska gå ner i lungorna och titta. Jag tjuvtittade på bilderna från röntgen och hann konstatera att det inte finns något lego-gubbe-huvud kvar i allafall, skönt! :-)
Jag är hemma nu en sväng och Peter är med Isac på sjukhuset. mamma kommer strax och vi ska åka in till Isac igen. Sen får vi se hur det blir i morgon, jag är inställd på att han inte får komma hem (pga saturation) men jag tror vi kan få en mysig jul även på sjukhuset. På bilderna är det Isac får syre samt den lilla mätaren på tån som mäter syrehalten i blodet.

2 kommentarer:

  1. Det där låter inget vidare alls. Han har inte fått en lätt start lille Isac. Vi får hoppas att det växer bort snart.

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Stackars lille Isac. Hoppas han kryar på sig snabbt.
    //Anette

    SvaraRadera