lördag 28 november 2009

Besvikelse

Det såg lovande ut, det nya medicinschemat vi satte upp senast på sjukhuset. Som sagt så höll läkaren med om att vi borde undvika Budesnoid. Det lämnar dock en "lucka" i medicineringen som behöver fyllas av något annat. Problemet är nämligen att vi går på maxdos på luftrörsvidgande men det räcker inte utan vi behöver något som täcker fler timmar på dygnet. Nu var planen att ge slemlösande på dagtid fram till klockan 17 och därefter "vända" till dämpande Cocillana Etyfin. Detta skulle kombineras med Salbutamol i Ailosen men framförallt att vi skulle "flöda" natriumkloridlösning på nätterna. (Fint ord för att sitta uppe halva nätterna och hålla masken på honom medan han sover.) Själva huvudpoängen i detta schema var Singulair som vi skulle ge på kvällen. Första natten var ett mirakel, ingen hosta, inga andningsproblem!

Redan tidigt på morgonen dag två visade sig dock hemska biverkningar. Isac blev otroligt rastlös samtidigt som han blev trött och mådde illa. Han vägrade äta och blev irriterad över allt. Helst ville ha bara sitta i soffan och somna till då och då.

Jag pratade precis med Peter och vi beslöt att avbryta. Hellre astma 24/7 än detta.

Googlade och hittade fler som drabbats hårt av just Singulair. Barn som fått depressioner, ångest, allvarliga sömnstörningar och annat som ingen tvååring ska behöva ha. Det är ju så typiskt att han ska reagera på både budesnoid och singulair. Nu vet jag inte vad som kvarstår. I bland undrar jag om jag/vi kämpar förgäves, Isac verkar nämligen gladast och mest tillfreds i de mellanperioder när vi bara medicinerar med Salbutamol, Adrenalin och Atrovent el motsvarande. Han har då väldigt mycket hosta (ca 4-6 timmar per dygn) och är obstruktiv kanske 2 timmar/dygn, men han är inte irriterad eller arg utan bara trött och då och då, nöjd.

Vi får fundera vidare, ska på nästa läkarbesök den 8/12.

1 kommentar:

  1. Låter som en högst olämplig medicin?!

    "Barn som fått depressioner, ångest, allvarliga sömnstörningar"

    SvaraRadera